Maffiakopstuk Giovanni G. binnenkort uitgeleverd aan Italië

Print
Maffiakopstuk Giovanni G. binnenkort uitgeleverd aan Italië

De agenten tijdens de grote actie tegen het Italiaanse maffianetwerk ’Ndrangheta op woensdag 5 december. Afbeelding: OM

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Maffiakopstuk Giovanni G. (52), alias Gianni da Mamma, wordt spoedig uitgeleverd aan Italië. De maffiabaas werd in december opgepakt in Tegelen.

Volgens 1Limburg heeft de rechtbank in Amsterdam bepaald dat het kopstuk van het Italiaanse maffianetwerk ’Ndrangheta uiterlijk woensdag 9 januari naar een Italiaanse cel moet.

Ontmoetingsplaats

De in Tegelen gearresteerde restauranthouder G. was een grote man in het Italiaanse maffianetwerk ’Ndrangheta. Hij had ‘een faciliterende rol, op hoog niveau’, aldus de Fiod. Hij speelde een grote rol in de drugshandel en in het witwassen van crimineel geld. Dat gebeurde geregeld via pizzeria’s en hotels. G. had meerdere horecazaken in Noord-Limburg en Duitsland. Hij was eigenaar van een Italiaans restaurant in Horst, dat zou hebben gefungeerd als ontmoetingsplaats voor de Italiaanse maffia.

G. is een van de negentig gearresteerden tijdens de grootste internationale politieactie ooit in Europa, gericht tegen het maffianetwerk ’Ndrangheta.

Inval politie in Tegelen tegen maffia - 5 dec 2018 (bron: Politie). Video: De Limburger

Lees ook:Restauranthouder in Venray en Horst was ‘grote man’ in maffianetwerk ’Ndrangheta

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen