Simic van antiheld tot redder van BAL

Print
Simic van antiheld tot redder van BAL

Afbeelding: iStock

Basketball Academie Limburg startte de 1e competitieronde van 2019 met een sensationele overwinning op Feyenoord Basketball. De Weertenaren wonnen in de Maasstad na verlenging met 68-70 (59-59) en hebben nu weer zicht op een felbegeerd play-off-ticket.

De eerste drie periodes kunnen in een voetnoot worden afgedaan. Beide teams speelden dramatisch slecht, schoten zwak, leden veel balverlies en brachten het publiek zelden in extase. Een hoofdrol was in dat drama weggelegd voor Ivan Simic die 39 minuten en 59 seconden als een draak speelde, 3 punten had gescoord, 1 op 19 in zijn rapportcijfers had staan maar wel 1 tik voor het verstrijken van de reguliere speeltijd BAL met een driepunter naar een verlenging schoot.

Man of the match

Van zero tot hero want ook in de verlenging had Simic – samen met man of the match Tony Washington (20 punten en 20 rebounds) – een groot aandeel in de uiteindelijke zege. De kleine BAL-spelverdeler opende de verlenging met twee driepunters en bracht de Weertenaren op 66-68. Feyenoord Amerikaan Trevor Setty schoot de ploegen met nog 29 seconden te spelen weer op gelijke hoogte.

Na een time-out van BAL kreeg Daan Rosenmuller het leer in de handen geduwd, dribbelde de seconden weg en ging met nog 3 tellen op de shotclock naar de ring en bracht BAL met een toverbal tussen drie spelers weer op voorsprong. De laatste driepuntspoging van Setty kwam niet meer in de buurt van de ring waarna een vreugde-uitbarsting volgde vanaf de Weerter bank. Zondag (16:00 uur) komt Den Helder op bezoek in Boshoven.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu