Seniorenvereniging Ell viert het 60-jarig bestaan

Print
Seniorenvereniging Ell viert het 60-jarig bestaan

De Seniorenvereniging Ell heeft wat te vieren. Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Ell -

In 2019 herdenkt de Seniorenvereniging dat in 1959 enkele ouderen de ‘bejaardensoos’ in het dorp Ell oprichtten. Om dit feit te vieren is er iedere maand, met uitzondering van de vakantiemaanden juli en augustus, een jubileumactiviteit.

Op donderdag 17 januari wordt het jubileumjaar geopend. Die dag is het naamfeest van Antonius Abt, de patroonheilige van de parochiekerk in Ell. In vroeger tijd was op die dag de kleine kermis in Ell. In de vijftiger/zestiger jaren waren er in Ell twee kermissen. De grote kermis op de eerste zondag van oktober en de kleine kermis op de naamdag van de patroonheilige van de kerk, de H. Antonius Abt, in de volksmond Sint Teunis, afgebeeld als de heilige met het varkentje. Op de kleine kermis was er een plechtige hoogmis met daarna een bezoek aan de cafés. Het was een kermis van één dag en er stonden geen attracties.

Presentaties

In BMV Ellenhof is er op donderdag 17 januari om 13.30 uur een inloop met koffie en vlaai. Vanaf 14.00 uur begint het programma met daarin de presentatie van de nieuwe website en het nieuwe logo, de werkgroepjes vertellen over de inhoud van hun activiteiten. Onderwerpen die in 2019 aan bod komen zijn; boerenbruiloft, theaterbezoek en de beweegweek. Ook zijn er deze middag optredens van humorist Frenske Adriaens uit Weert en muzikant en oud-dorpsgenoot Jan Schro?n.