Nieuwjaarsconcert in het Protestantse Kerkje van Stevensweert

Print
Nieuwjaarsconcert in het Protestantse Kerkje van Stevensweert

Limburgstalige liedjes door Skinnie en Linda Zijlmans. Afbeelding: Stichting vrienden van het Protestants Kerkje Stevensweert

Stevensweert -

In het protestantse kerkje van Stevensweert vindt een nieuwjaarsconcert plaats met twee Limburgse artiesten: Linda Zijlmans en Skinnie.

De muzikale vonk tussen Skinnie en Linda Zijlmans sloeg in de zomer van 2017 over, sindsdien zijn de twee op het podium onafscheidelijk. De Venlose Linda Zijlmans presenteerde in de zomer van 2017 haar album ‘IK’, met Limburgstalige luisterliedjes over de kunst van het opgroeien. Skinnie uit Sittard heeft een lang artiestenverleden als gitarist, zanger en tekstschrijver van Engelstalige bands als Red Blood en Mo’Jones. Maar sinds kort zingt en schrijft hij Limburgstalig. 2018 stond in het teken van de voorstelling ‘Tösje Venlo en Zitterd’, waarin de twee hun krachten bundelden en elkaars liedjes versterkten. De donkere stem van Skinnie kleurt mooi bij de lichte sound van Zijlmans. Zijlmans putte uit de liedjes van haar album en eerder verschenen EP. Skinnie schreef in korte tijd een reeks opvallende Limburgstalige liedjes. Liedjes van vaak weinig woorden, die op een mantra-achtige manier gereciteerd worden.

Op zaterdag 12 januari geven de twee een nieuwjaarsconcert in het Protestants Kerkje, aan het Jan van Steffeswertplein 18 in Stevensweert. Zijlmans en Skinnie worden muzikaal ondersteund door gitarist Tom Lanjouw uit Munstergeleen. Het concert start om 20.00 uur, het kerkje is open vanaf 19.30 uur. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen