‘Maffialid’ en Limburgse restauranthouder Giovanni G. uitgeleverd aan Italië

Print
‘Maffialid’ en Limburgse restauranthouder Giovanni G. uitgeleverd aan Italië

Afbeelding: Politie

Horst / Venray -

De Italiaanse Giovanni G. (52), voormalig restauranthouder in Horst en Venray en ‘een grote man’ in het Italiaanse maffianetwerk ‘Ndrangheta, is vrijdagmiddag uitgeleverd aan Italië.

Dat vertelt zijn advocaat Jean Schyns tegen De Limburger.

G. werd vorige maand opgepakt in Tegelen bij de grootste internationale politieactie ooit in Europa, gericht tegen de Italiaanse maffia. De klopjacht begon in 2014 toen de Nederlandse FIOD de pijlen had gericht op drie vennoten van twee voormalige restaurants in Horst en Venray. Uit onderzoek bleek dat de restauranthouders, onder wie Giovanni G., banden hadden met de ‘Ndrangheta.

De in het Zuid-Italiaanse San Luca geboren G. wordt onder meer verdacht van deelneming aan een criminele organisatie en het witwassen van geld. Zijn restaurants, daaronder ook enkele in Duitsland, zouden tevens gebruikt worden als ontmoetingsplek voor de maffia.

De Italiaanse autoriteiten willen de verdachten in eigen land berechten en vroegen daarom om uitlevering. De rechtbank in Amsterdam bepaalde eind vorig jaar dat G., die zegt onschuldig te zijn, moest worden uitgeleverd. Volgens zijn advocaat is dat „vrijdagmiddag rond twaalf uur” gebeurd.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee