PRIJS

Operabezoekers loven voorstelling Opera Zuid

Print
Operabezoekers loven voorstelling Opera Zuid

Scene uit A Quiet Place . Afbeelding: Opera Zuid

Maastricht -

Operaliefhebbers hebben A Quiet Place van Opera Zuid uitgeroepen tot Opera van het Jaar 2018.

Lezers van Place de L’Opera, een online-magazine voor operaliefhebbers, verkozen de bijzondere opvoering van Opera Zuid en philharmonie zuidnederland boven zes andere producties.

A Quiet Place, een zelden opgevoerde productie van de grote Amerikaanse componist Leonard Bernstein, werd door Opera Zuid op de planken gebracht ter gelegenheid van de honderdste geboortedag van Bernstein. De opera ging op 9 november in première in Theater aan het Vrijthof en toerde vervolgens door het hele land. De reeks uitvoeringen werd op 9 december afgesloten in Maastricht met een matinee-voorstelling.

Ook dirigent Karel Deseure viel in de prijzen. Hij heeft de Schaunard Award 2018 gewonnen. De prijs, een initiatief van Place de l’Opera, werd voor de zesde keer uitgereikt en was dit keer geheel gewijd aan dirigenten die in 2018 een operaproductie in ons land leidden. Karel Deseure had dit jaar drie grote operaproducties, waaronder twee bij Opera Zuid: Un ballo in maschera en A Quiet Place.

Deseure noemt de onderscheiding op de website van het operamagazine ‘fantastisch’. „Ik voel me op mijn gemak met de zangers en in de orkestbak. Bij A Quiet Place was er in de philharmonie zuidnederland een enorme drive. De partituur van Bernstein is veeleisend, zowel voor de musici als voor de zangers.”