Twee nieuwe directieleden voor provincie

Print
Twee nieuwe directieleden voor provincie

Carola van der Weijden. Afbeelding: Provincie Limburg

Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen / Diependal / Cadier en Keer / Maastricht / Itteren -

Bij de provincie Limburg treden binnenkort twee nieuwe directieleden in dienst. Carola van der Weijden uit Gulpen start per 15 maart en Diederik Timmer uit Cadier en Keer per 1 september.

Met de nieuwkomers en de huidige leden Guido Derks en Joyce Nelissen groeit de directie van de provincie in 2019 van drie naar vier leden. De uitbreiding van de formatie is nodig, zo stelt de provincie, omdat het takenpakket - bijvoorbeeld op het gebied van energie, verduurzaming, innovatie en digitalisering - groeit. „Daarmee fungeert de directie in toenemende mate als initiator van (nieuw) beleid. Om goed geëquipeerd te zijn voor deze uitdagingen, wordt het directieteam uitgebreid met een vierde directeur.”

Pensioen

Een van de twee nieuwkomers vervangt de huidige directeur Jan Smeelen. Hij verlaat per 1 juli 2019 na 37 jaar de provincie wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. De exacte verdeling van de taken wordt later bekend.

Carola van der Weijden (50) is momenteel Algemeen directeur van de Universiteit Maastricht, waar zij verantwoordelijk is voor strategische ontwikkelingen en in samenwerking met de provincie nauw betrokken is bij de ontwikkeling van de Brightlands-campussen.

Diederik Timmer (45) is algemeen directeur en eigenaar van Timmer & partners project- en interimmanagement BV. Als directeur bij Rijkswaterstaat was hij onder andere verantwoordelijk voor grote uitvoeringsprojecten zoals de bouw van de A2 tunnel bij Maastricht en gaf hij leiding aan meerdere grootschalige organisatieveranderingen.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje