MVV wint oefenduel van Bursaspor

Print
MVV wint oefenduel van Bursaspor

Afbeelding: Emil Visser

MVV heeft de oefenwedstrijd tegen Bursaspor gewonnen. In Antalya werden het 1-2 voor de Maastrichtse formatie.

MVV, dat in Turkije op trainingskamp is, kwam wel razendsnel op achterstand. Na vier minuten werd een verdedigende actie van Luc Mares zwaar bestraft door de scheidsrechter. Het leverde Bursaspor, de nummer 11 van de Turkse Süper Lig, een strafschop op, die Yusuf Erdogan verzilverde.

Eerste helft

In de begin fase had MVV het een paar keer lastig, maar later kreeg het meer op de wedstrijd. Pieter Nys kwam met een hard schot van 18 meter nog dichtbij de gelijkmaker. En na dertig minuten leek een trap van Dogan Golpek binnen te zeilen. De grensrechter oordeelde echter dat doelman Muhammed Sengezerde bal net op tijd van de lijn had weggewerkt.

Vijf minuten na de rust viel de terechte gelijkmaker. Na goed werk van invaller Asumah Abubakar kon andere invaller Tuur Houben de bal eenvoudig binnen schieten.

Turkse ploeg

De tweede helft stond in het teken van hard spel van Bursaspor. Maxime Gunst kreeg een elleboog tegen zijn hoofd en Furkan Ünfer had rood verdiend na een charge van achteren op testspeler Joshua Holtby.

Het was later wel Holtby die het laatst lachte. Een kwartier voor tijd zette Jerome Deom hem vrij voor het doel, waardoor hij makkelijk kon afronden.