Roggel Leef Live play-inn voor jonge muzikanten uit Leudal

Print
Roggel Leef Live play-inn voor jonge muzikanten uit Leudal

Aan de play-inn doen ook enkele bekende artiesten mee. Afbeelding: Roggel Leef Live

Ell -

Meer dan honderd jeugdige muzikanten uit de gemeente Leudal doen zaterdag 26 januari mee aan de eerste Roggel Leef Live Play-inn.

Harmonie Amicitia organiseert deze muziekdag voor leden van hafa-jeugdorkesten samen met de jubilerende Sjansemaekers. De carnavalsvereniging uit Roggel bestaat 6x11 jaar en ziet het als haar taak om carnaval als cultureel erfgoed door te geven aan volgende generaties. Onder het moto ‘wat is vastelaovendj zonder muziek?’ heeft ook Myouthic zich aangesloten. Het initiatief staat geheel in het teken van de theatershow Roggel Leef Live die ter gelegenheid van het jubileum van de Sjansemaekers op 25 en 26 januari wordt opgevoerd in La Rochelle in Roggel.

De play-inn start met een repetitie in Ellenhof in Ell, waar de deelnemers onder leiding van Fer Koolen een flink aantal vastelaovesstukken instuderen. Rond 14.00 uur gaat Sjoerd Ceelen aan de slag met 23 getalenteerde slagwerkers. Inmiddels heeft een aantal bekende artiesten zich bij het jeugdorkest gevoegd, onder wie Toeter Thijs en Ron van Richtig Roy.

Om 16.30 uur is het resultaat van de intensieve repetities te beluisteren. De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie hier

Externe links