Spelden van Verdienste voor vier vrijwilligers

Print
Spelden van Verdienste voor vier vrijwilligers

Vier inwoners van Mook en Middelaar ontvingen de Speld van Verdienste tijdens de nieuwjaarsreceptie. Afbeelding: Jos Gröniger

Mook / Middelaar / Plasmolen / Molenhoek -

Burgemeester Willem Gradisen van Mook en Middelaar reikte aan vier inwoners van zijn gemeente een Speld van Verdienste uit tijdens de traditionele nieuwjaarsreceptie.

De Speld van Verdienste is een blijk van waardering voor inwoners van de gemeente die zich vrijwillig inzetten voor de medemens en de gemeenschap.

Vanuit die gedachte was er een onderscheiding voor Mookenaar Alphons Thomassen (83) die zijn sporen bij Hengelsportvereniging ’t Mokse Broek en harmonie Erica verdiend heeft. Ook is hij een gewaardeerd lid van zangkoor Broederschap van de Sangers. Ook Piet Thomassen (85) werd voor zijn activiteiten bij HSV ’t Mokse Broek geëerd. Voor zijn inzet gedurende 40 jaar bij de vrijwillige brandweer werd hij eerder benoemd tot Lid in de Orde van oranje Nassau. Thomassen was ook van 1960 tot 1998 koster in de parochie Mook. Voor dat dienstverband ontving hij de pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice. Tegenwoordig is hij vrijwilliger bij het onderhoud van de begraafplaats in Mook en bezorgt hij sinds twintig jaar wekelijks twee keer de maaltijden van Tafeltje Dek Je.

Het Middelaarse echtpaar Wiel en Maria Peters-Sengers werd beloond voor de jarenlange belangeloze inzet voor verenigingen uit hun woonplaats. Maria Peters-Sengers – Janssen is overal en altijd beschikbaar voor de KBO (waarvan zij voorzitter was), het Sebastianusgilde, de Algemene Hulpdienst in Mook, Middelaar en Molenhoek, het Rode Kruis en de kerk. Ook was zij actief voor korfbalvereniging Astrantia. Haar echtgenoot Wiel is vaandeldrager van het Gilde Sint Sebastianus en zet zich in voor het onderhoud van het clubhuis en is betrokken bij schietwedstrijden van de vereniging. Ook is hij lid van carnavalsvereniging De Krölstarte. Daarnaast is hij koster en in lid van de onderhoudsploeg op het kerkhof in Middelaar.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje