Grenslaupers lopen meerdere persoonlijke records

Print
Grenslaupers lopen meerdere persoonlijke records

Een Grenslauper in actie. Afbeelding: jos Smeets

Stramproy -

In België is een aantal gemeenten samengevoegd. Neerpelt en Overpelt werden op die manier Pelt. Meeuwen en omliggende kernen werden samengevoegd tot Oudsbergen. Vandaar dat het voor lopers van LG De Grenslaupers even zoeken was naar de Kerst-Corrida pr van Meeuwen.

Toch waren er dit jaar 9 Grenslaupers ingeschreven, waarvan er 8 aanwezig waren. Ze vertrokken op 27 december voor een ronde door Meeuwen van 10 km. Het parcours was eigenlijk luttele meters te kort voor een exacte 10 km, maar desondanks werden persoonlijke records gelopen, als teruggerekend wordt naar de gelopen snelheid en kilometertijden. Anita van Pol was de grootste winnaar. Begonnen met start to run in het voorjaar van 2018 liep ze haar eerste 10 km in de tijd van 1:01:22. Ook persoonlijke records voor Dave Steijvers en Dirk Jimmink op de 10 km afstand.

Het hardloopjaar werd op 31 december afgesloten met de Silvester Gastloop. 37 Grenslaupers, deels met aanhang, een tiental Vrienden van de Grenslaupers en een groep wandelaars waren daarbij. Na de nodige kilometers door de Grenscontreien (5, 5 tot maximaal 18,9) werd genoten van de afsluitende drankjes en hapjes om het jaar samen af te sluiten.

De Oliebollenloop in Weert was de andere afsluiter van een sportief jaar. 3 Grenslaupers erbij met op de valreep nog een pr voor Marko van Kimmenade op de 5 km. Michel Hoeken mocht na 2 maanden blessureleed weer starten met hardlopen. Deed hij gelijk goed met twee wedstrijddeelnames, in St. Joost en het Teutenbosloop Criterium in Neerpelt.

De HEMA IJzeren Man Loop begon 2019 ook op geheel nieuwe wijze. Ruim 11% van de deelnemers waren Grenslaupers. Jos van de Kruijs had gelijk een pr te pakken op de 10,5 km.