SV Meerssen zonder smaakmaker uit winterstop

Print
SV Meerssen zonder smaakmaker uit winterstop

Jordie van der Schoot (in het geel). Afbeelding: Harry Heuts

Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle -

Jordie van der Schoot (21) verruilt halverwege het seizoen hoofdklasser SV Meerssen voor Esperanza Neerpelt, dat uitkomt op het vijfde niveau in België.

Van der Schoot was in de eerste helft van het lopende seizoen een belangrijke pion in het elftal van Meerssen. Hij was negen keer trefzeker in de hoofdklasse, waarin zijn ploeg zeker geen hoogvlieger is. Eigenlijk maakte de aanvaller al vijftien goals, maar zes daarvan werden geschrapt na het uit de competitie nemen van Papendorp.

Vlak voor de hervatting van de trainingen, kreeg Van der Schoot telefoon uit België. „Esperanza Neerpelt. Ik had er nog nooit van gehoord, maar ging wel op gesprek. De club gaf me een goed gevoel. Vervolgens moest ik een week lang goed nadenken of ik de uitdaging aan wilde gaan. Zeker omdat het lopende het seizoen is. Maar in België ertussen komen, is niet eenvoudig. Alleen als het niet loopt, shoppen ze tussentijds.”

En dat is in Neerpelt - waar de andere Meerssen-spits Lloyd Borgers ook speelde - het geval. De club staat voorlaatste. „Dat willen ze na de winterstop rechtzetten. Vandaar dat ze enkele versterkingen hebben gehaald, onder wie ik. Ik ben gehaald om doelpunten te maken, dus dat is ook wat ze van me verwachten. Druk voel ik niet, ik weet wat ik kan.”

Het niveau wordt door Van der Schoot als gelijkwaardig omschreven. Hij kiest voor België voor het avontuur. „Nieuwe uitdaging, nieuwe mensen, nieuwe cultuur. Zaterdag heb ik afscheid genomen bij Meerssen en mijn tas ingeleverd, een raar gevoel. Daarna ben ik bij Esperanza gaan kijken. De club en omgeving voelen goed. Het is een hechte vereniging, net als Meerssen.”

Van der Schoot geeft toe dat hij er ook financieel op vooruit gaat. „Iedereen weet dat in België meer betaald wordt dan in Nederland. Maar dat is zeker niet de hoofdreden van mijn overstap.” Een overstap, die hij in de voorgaande jaren ook al had kunnen maken. „Toen begon ik echter net aan de opleiding fysiotherapie. Nu dat lekker loopt, is er geen belemmering meer.”