Americana-concerten in De Witte Hoeve

Print
Americana-concerten in De Witte Hoeve

Tip Jar komt 31 maart naar Venray. Afbeelding: Hoeveville Roots Revival

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

Vanaf januari 2019 wordt er in de Witte Hoeve, aan de Gasstraat 5 in Venray, nagenoeg maandelijks een Americana-concert gepresenteerd, onder de noemer ‘Hoeveville Roots Revival’.

Een mengeling van blues, roots/rock, country en folk is in de loop van de tijd gegroeid tot een benaming die het eigenlijk allemaal samenvat: Americana. De bakermat is vooral de midwest van de USA met soms een westcoast-sausje.

Het eerste gedeelte van het programma wordt gezien als een soort pilot-project. Dit vindt plaats van januari t/m april. De concerten vinden telkens plaats op zondag van 15.00 tot 19.00 uur. Voor deze lopende programmering heeft de organisatie enkele (Nederlandse en Belgische) artiesten in dit genre kunnen contracteren. Op 20 januari is er een optreden van Color Changing Egg uit Utrecht; 31 maart beklimt Tip Jar uit Brabant het podium; op 7 april een zijstapje naar de blues met The Southern Blues-Rock Band en enkele gasten en op 28 april spelt Lucky Came To Town uit België. De entree prijzen zijn zeer laag gehouden. Ook is er een voordelig passe-partout mogelijk voor alle 4 de concerten.

Meer info vind je hier.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje