Dolblij Red Bull kan eindelijk feest vieren met ‘party mode’

Print
Dolblij Red Bull kan eindelijk feest vieren met ‘party mode’

Afbeelding: EPA

Het was de afgelopen seizoenen een doorn in het oog van Max Verstappen: in de race kon de Renault-motor redelijk mee, maar tijdens de kwalificatie kon de concurrentie het vermogen opschroeven waardoor zich niet in de strijd kon mengen. Deze ‘party mode’ zit komend seizoen wel in de Red Bull-wagens met dank aan Honda.

Helmut Marko, technisch adviseur bij het Formule 1-team, is lyrisch over de Japanse motorfabrikant. ,,De cijfers zijn op dit moment heel optimistisch en met de geplande updates moeten we in de buurt komen van Ferrari en Mercedes”, vertelt Marko aan Motorsport. ,,Voor de allereerste keer kunnen wij ook feest gaan vieren met de ‘party modus.’”

Volgens Marko is Honda qua prestaties al voorbijgeschoten aan Renault. ,,En als je onze GPS-data combineert met die van Honda dan zitten we in dezelfde categorie als Ferrari en Mercedes. Uiteraard zitten ze daar ook niet stil, maar zij zitten al op zo’n hoog niveau dat ze geen grote stappen meer kunnen maken. Als het verschil in vermogen klein is, dan kunnen we dat met de auto compenseren. Afgelopen seizoen lagen we gemiddeld 40pk achter. In de kwalificaties was dat zelfs 70pk.”

Dolblij Red Bull kan eindelijk feest vieren met ‘party mode’
Foto: AFP

Marko wil wel benadrukken dat de betrouwbaarheid van de motor nog een probleem kan worden. ,,Daar zijn we ons bewust van. Zeer waarschijnlijk zullen we het seizoen niet kunnen rijden met slechts drie motoren.” Hetgeen dus gridstraffen gaat opleveren voor Verstappen en zijn nieuwe teamgenoot Pierre Gasly. ,,Maar als je die op de juiste circuits incasseert dan zit je binnen enkele rondes weer vooraan.

Speel gratis mee met het Formule 1-spel

Daag je vrienden uit in een subpoule en win!

Voorspel bij elke Grand Prix de kwalificatie & uitslag en maak kans op mooie prijzen.

> delimburger.nl/f1