Raadslid keert terug als Fractie Oruç

Print
Raadslid keert terug als Fractie Oruç

Ali Oruç gaat verder als Fractie Oruç. Afbeelding: Laurens Eggen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Ali Oruç keert volgende week na een ziekteverlof van zestien weken terug in de Venlose gemeenteraad als eenmansfractie Fractie Oruç.

Dat zegt het voormalige EENLokaal-raadslid. Hij heeft naar eigen zeggen geen nieuwe partij opgericht en noemt het logisch dat hij nu verdergaat onder de naam Fractie Oruç.

Eind september vertrok Oruç tijdelijk uit de Venlose gemeenteraad. Formeel ging hij zestien weken met ziekteverlof. Hij trad tijdelijk terug nadat De Limburger eind juli schreef over het huisvesten van arbeidsmigranten onder schrale omstandigheden. Eind april werd bekend dat er een onderzoek van justitie naar hem loopt vanwege vermeende fraude en witwassen. Justitie heeft nog niet besloten of het raadslid wordt vervolgd. Eind augustus bleek dat de laatste jaren in panden van Oruç in de gemeente Venlo onder meer situaties van overbewoning zijn geconstateerd.

Lees ook:Oruç ongeloofwaardig in strijd tegen huisjesmelkers

Op woensdag 26 september nam Marjan Schuman de plaats van Oruç in de fractie van EENLokaal in. Haar tijdelijke raadslidmaatschap verloopt volgende week woensdag. Daardoor raakt de coalitiepartij een zetel kwijt. Daarna is Oruç automatisch weer raadslid. Volgens hem vindt er geen nieuwe installatie plaats. Hij wil zich niet bij voorbaat bij de coalitie- of oppositie scharen. „Ik wil handelen in het belang van de Venlose burger.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu