Ministerie akkoord met islamitische school Roermond

Print
Ministerie akkoord met islamitische school Roermond

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Het ministerie van Onderwijs is akkoord met de vestiging van een islamitische school in Roermond per 1 augustus 2019. Vlak voor de jaarwisseling heeft de minister het scholenplan 2019-2022 van de gemeente Roermond, waarin de school is opgenomen, goedgekeurd.

De eerstvolgende stap voor de stichting Stichting Islamitische Educatie Zuid-Oost Nederland (IEZO) is nu om met de gemeente Roermond in gesprek te gaan over huisvesting voor de school. Daarnaast kan worden gestart met de werving van personeel, laat Matthijs Vermaas namens de stichting weten.

Eerdere beslissing

De opname van de islamitische school in het scholenplan had wat voeten in de aarde. In eerste instantie wees het college van burgemeester en wethouders in Roermond de aanvraag af, maar moest daar later op terugkomen omdat de stichting toch aan alle voorwaarden voor de aanvraag had voldaan.

Volgens het ministerie is door IEZO voldoende aangetoond dat de islamitische school in Roermond binnen vijf jaar, en vervolgens ook in de vijftien jaar daarna, bezocht zal worden door het wettelijk vereiste minimum aantal van 213 leerlingen.

Venlo

De stichting IEZO, gevestigd in Eindhoven, is ook de koepel waar islamitische basisschool Al Andalous in Venlo onder valt. De verwachting is dat een groot gedeelte van de Roermondse leerlingen die nu in Venlo naar school gaan, uiteindelijk overgaan naar de school in Roermond.

De gemeente Roermond laat weten in overleg te gaan met het onderwijsveld over de huisvesting van de school.