Weerter graaf in graffiti als Vliesridder

Print
Weerter graaf in graffiti als Vliesridder

Het tweede graffitiwerk in de binnenstad over de graaf van Horne was met de Weerter kermis klaar. Afbeelding: Jeroen Kuit

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

In de steeg naast het pand aan de Maasstraat 20 in Weert wordt deze week de derde en laatste mural in de binnenstad gemaakt over de graaf van Horne. Thema is Philips de Vliesridder.

Woensdag gaan de graffitikunstenaars Gart Smits uit Weert en Martin Plag uit Heerlen aan de slag met de derde en laatste mural over het leven van Philips van Horne. De eerste is begin september tegen de gevel van het Munttheater verschenen en vertoont de graaf met zijn vrouw Walburgis, graaf Lamoraal van Egmond en Willem van Oranje. De tweede mural is tijdens de Weerter kermis voltooid en gaat over de onthoofding van de graaf (in 1568) tegen de gevel van theater De Huiskamer aan de Wilhelminasingel.

Weerter graaf in graffiti als Vliesridder
De Van Horne-mural in de Muntpassage. Foto: Peter Schols

De derde mural zal de komende drie dagen verschijnen tegen de gevel in een steeg aan de Maasstraat en de graaf als krijgsheer laten zien. Philips van Horne is in 1556 door koning Philips II tot Vliesridder benoemd en met Lamoraal van Egmond en Willem van Oranje vocht hij tegen de Fransen. Als heroïsche krijgsheer die zijn manschappen aanvoert, zal de graaf van Horne in het derde en laatste graffitikunstwerk in de Weerter binnenstad worden uitgebeeld.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje