Echt-Susteren sluit eerste drie drugspanden in 2019

Print
Echt-Susteren sluit eerste drie drugspanden in 2019

De hennepplantage zoals deze vorige jaar aan de Rafaëlweg in Susteren werd aangetroffen. Afbeelding: Facebook Politie Echt

Susteren -

Het nieuwe jaar is nog maar een week oud en Jos Hessels heeft al drie panden gesloten vanwege een aangetroffen hennepplantage.

Het gaat om een woning aan de Dieterderweg en twee bedrijfspanden aan de Rafaëlweg in Susteren. Vorig jaar sloot de gemeente in totaal vijftien keer een pand vanwege een hennepplantage.

Aan de Rafaëlweg trof de politie op 31 oktober 2018 een in werking zijnde hennepplantage aan. De plantage bestond in totaal uit 1363 planten. Een week later werd in een andere loods een hennepplantage aangetroffen met in totaal 1344 planten. De wiet werd in speciale tenten gekweekt. Beide panden zijn nu voor zes maanden gesloten. Onderzoek naar een mogelijk verband tussen beide zaken loopt volgens de politie nog.

In een woning aan de Dieterderweg werden op 20 november 359 hennepstekjes aangetroffen. Na onderzoek wordt deze woning voor drie maanden gesloten.

De gemeente Echt-Susteren treedt sinds enkele jaren streng op tegen overtredingen van de Opiumwet. Waar voorheen mensen nog wel eens een tweede kans kregen, wordt sinds 2016 direct overgegaan tot sluiting van panden. De duur van de sluiting wordt bepaald door de ernst van de overtreding en of er sprake is van recidive.