Mogelijke relatie met patiënt: medewerkster tbs-kliniek op non-actief gezet

Print
Mogelijke relatie met patiënt: medewerkster tbs-kliniek op non-actief gezet

Afbeelding: Lé Giesen

Oostrum -

Een medewerkster van tbs-kliniek de Rooyse Wissel in Oostrum is op non-actief gesteld, nadat bij de kliniek signalen zijn binnengekomen dat zij een relatie zou hebben met een patiënt.

De Rooyse Wissel zoekt op dit moment uit wat er precies aan de hand is. Als de vermoedens van de kliniek worden bevestigd, wordt er aangifte gedaan bij de politie. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en het ministerie van Justitie en Veiligheid zijn op de hoogte gesteld. De betreffende medewerkster is zolang het onderzoek loopt, op non-actief gesteld.

De Rooyse Wissel schrijft op haar eigen website: „Binnen onze organisatie is integriteit van essentieel belang en grensoverschrijdend gedrag tolereren we niet. Als er signalen in die richting zijn, nemen we die zeer serieus. De veiligheid en de kwaliteit van de zorg en behandeling in een kliniek als de Rooyse Wissel zijn voor een groot deel afhankelijk van het gedrag en de houding van medewerkers. We besteden hier veel aandacht aan, dat begint al bij de sollicitatieprocedure. Bij alle medewerkers wordt een antecedentenonderzoek uitgevoerd. Integriteit en afstand en nabijheid zijn in ons werk terugkerende onderwerpen van gesprek. Collega’s hebben richting elkaar een signaleerfunctie. Soms heeft iemand zelf niet door dat hij/zij de grens overschrijdt.”

(Seksuele) relaties tussen medewerkers en patiënten zijn volgens de kliniek ontoelaatbaar. Doorgaans volgt dan (als uit onderzoek inderdaad blijkt dat er sprake is van een relatie) een ontslagprocedure voor de betrokken medewerker.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen