Talpa oefent met Veronica Inside Kids

Print
Talpa oefent met Veronica Inside Kids

Afbeelding: ANP Kippa

Het voetbalpraatprogramma Veronica Inside krijgt mogelijk een klein broertje erbij. Talpa start zondag met een pilot voor de jeugd: Veronica Inside Kids.

Het is een initiatief van presentator Wilfred Genee die de pilot bevestigt. ,,Ik sta vaak langs die voetbalvelden en dan hoor ik jongens en ook meisjes teksten uitkramen waarvan ik denk: die zouden bij ons tafel niet misstaan. Die nieuwe generatie heeft een mening en overal verstand van. Toen dacht ik ook: waarom niet?”

Kinderen

De presentator plugde het idee bij Talpa-baas John de Mol en zondag wordt er in de studio een pilot opgenomen. Niet met zijn vaste sidekicks René van der Gijp en Johan Derksen, maar met kinderen. ,,Dus eigenlijk hetzelfde format, aan dezelfde tafel, maar dan met kinderen tussen de negen en twaalf a dertien jaar. Maar wel een kortere versie. En misschien herkenbare dingen die wij ook in onze programma laten terug keren. Een Joseph Blatter die valt, of korte stukjes van René of Johan. De bedoeling is dat ik het eerst zelf ga presenteren tijdens die pilots, want je moet natuurlijk wel de juiste voorzetjes gaan geven. Maar ik heb eigenlijk al mannetje in mijn hoofd die het ook zou kunnen presenteren. Dat gaan we zondag ook uittesten.”

Genee refereert aan Praatjesmakers, het programma dat Jochem van Gelder ooit presenteerde. Daarin gaven kinderen onverbloemd hun mening wat hilarische televisie opleverde. ,,Daar zaten heel leuke items bij. Kijk, het is nog maar een pilot hè, we gaan rustig kijken of het wat is. Ik denk dat het best grappig kan zijn”, aldus Genee die ‘eerst denkt aan online’. ,,Maar als het dusdanig leuk is, kan het ook voor televisie gebruikt worden. Daarom moet het ook niet superlang worden. Een kwartiertje, hooguit twintig minuten.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →