Nederlander geeft meer geld uit aan vakanties

Print
Nederlander geeft meer geld uit aan vakanties

Foto ter illustratie. Afbeelding: Roos Koole

Nederlanders geven meer geld uit aan vakanties en blijven langer weg. Dit meldt toerismeonderzoeksbureau NBTC-NIPO op basis van een enquête onder circa 8000 mensen.

In het afgelopen jaar ging 83 procent van Nederlanders op vakantie. Een gemiddelde vakantieganger ging drie keer per jaar op pad en bleef elke keer voor ruim acht nachten weg, gemiddeld 1 procent langer dan het jaar ervoor. Door de bank genomen werd er 2 procent meer gespendeerd aan vakanties dan in 2017. Bij elkaar kwamen de vakantie-uitgaven tot een totale besteding van 19,8 miljard euro.

Turkije

De interesse in vliegvakanties naar de Middellandse Zee is in het afgelopen jaar sterk gestegen, er werd 4 procent meer geboekt dan in 2017. Turkije zorgde deels voor deze opleving. Het land kroop terug naar de laatste plaats in de top 10 van de meest populaire buitenlandse bestemmingen. In de jaren hiervoor was Turkije een beetje uit de gratie vanwege de mislukte staatsgreep van 2016, diverse terreuraanslagen en de diplomatieke rel met Nederland.

Limburg

Duitsland, Frankrijk en Spanje bleven de meest populaire buitenlandse vakantielanden. Vakantie vieren in eigen land was in het afgelopen jaar iets minder populair dan in het jaar daarvoor. De meest bezochte provincies bleven Gelderland, Limburg en Noord-Brabant. Drenthe en Zuid-Holland zagen de grootste toename in vraag ten opzichte van 2017.

Lees ook:Genieten op vakantie? We ergeren ons kapot

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen