Dierbaar

Egeltje Pan is snel tevreden

Print

Ja, ook met een egel kun je knuffelen. Afbeelding: Johannes Timmermans

Laar / Tungelroy / Weert / Swartbroek / Altweerterheide / Stramproy / Maastricht / Itteren - Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek Dierbaar stellen Limburgers hun extra gezinslid aan je voor. Deze week: Pan de egel.

Een jaar geleden zat er een egeltje in de tuin van Silver (12) uit Maastricht. Zij vond ’m zo lief, dat ze hem wilde houden. Dat kan helaas niet, zei papa, omdat het een buitenegel is. Maar, stelde hij zijn dochter gerust, er zijn ook binnenegels! „Al gauw had papa een dame in Weert gevonden bij wie hij zo’n egeltje kon kopen.”Meteen viel Pan in de smaak. Hij eet graag kattenbrokjes voor kittens en zit het grootste gedeelte van de dag in zijn hagedissenbak vol zaagsel. Daar heeft hij een fijne warmtesteen, want Pan houdt niet zo van de kou. Hij komt ook wel eens uit zijn kooi. Dan loopt hij gezellig rond in de kamer, kruipt tegen Silver aan of wil geaaid worden over zijn buikje. Dat laatste vindt-ie het lekkerste wat er bestaat. „Je kan ’m ook aaien met de stekels mee. Dan moet je wel heel erg voorzichtig zijn, anders doe je ’m pijn.” 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →