Horst aan de Maas winnaar European Green Leaf Award

Print
Horst aan de Maas winnaar European Green Leaf Award
Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

De European Green Leaf 2019 Award schittert sinds enkele dagen boven de receptie van het gemeentehuis in Horst aan De Maas.

Vanwege uitzonderlijke prestaties op het gebied van duurzaamheid mag Horst aan de Maas zichzelf dit jaar European Green Leaf-winnaar noemen. Typerend voor de gemeente was volgens de jury de grote rol die inwoners krijgen én nemen bij initiatieven op het gebied van duurzaamheid. De award is sinds 4 januari te bewonderen boven de receptie van het gemeentehuis van Horst aan de Maas. Burgemeester Ina Leppink-Schuitema onthulde het muurplakkaat die dag tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst.

Horst aan de Maas wil zijn ambities vooral samen met de inwoners vormgeven en tot uitvoering brengen. Ook voor wat betreft duurzaamheid is de gemeente voortvarend met de gemeenschap aan de slag gegaan. Het resultaat hiervan leverde in juni 2018 de toekenning van de European Green Leaf Award 2019 op, samen met de Spaanse gemeente Cornellà de Llobregat. Naast de Award nam Horst aan de Maas toen tevens 75.000 euro prijzengeld mee naar huis, dat in nieuwe duurzaamheidsprojecten zal worden gestoken. De vijf initiatieven die ervoor zorgden dat de European Green Leaf award 2019 naar Horst aan de Maas ging, zijn Energie Kronenberg, Trendsportal, Groenagenda, BrightBox en het afvalbeleid van de gemeente.

Het European Green Leaf jaar zal worden gebruikt om nog meer inwoners binnen de gemeente aan te zetten tot het (mee) ontwikkelen van duurzame initiatieven. Daarnaast wordt samenwerking gezocht met bestaande initiatieven zoals de Nationale Bomenfeestdag en de Nationale Opschoondag.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje