De best bezochte kerk van Nederland is een boekhandel (en ligt in Maastricht)

Print
De best bezochte kerk van Nederland is een boekhandel (en ligt in Maastricht)

Boekhandel Dominicanen in Maastricht. Afbeelding: Koen Suyk

Maastricht -

De twee best bezochte kerken van Nederland zijn boekhandels. Dat meldt de Nederlandse stichting Hart voor Monumenten.

Op één belandde de bekende Dominicanenkerk in Maastricht. De tot boekwinkel omgebouwde Maastrichtse kerk trok maar liefst 750.000 bezoekers in 2018. Op nummer twee volgde de Broerenkerk in Zwolle, waarin boekhandel Waanders in de Broeren is gevestigd, met ruim 600.000 bezoekers. Of alle bezoekers ook boeken aanschaften, is niet bekend.

De best bezochte kerk-in-functie is de Domkerk in Utrecht. Die trok vorig jaar zo’n 400.000 bezoekers. Nog steeds is de kerk in gebruik als religieus centrum. Er worden diensten gehouden, maar er zijn ook exposities en concerten. De Domkerk is samen met de Domtoren het bekendste monument van Utrecht.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen