Prinsenreceptie bij carnavalsvereniging de Baagratte

Print
Prinsenreceptie bij carnavalsvereniging de Baagratte

Prins Roger en minister Tom van de Baagratte. Afbeelding: Kaldenbach

Nijswiller -

De prinsenreceptie van carnavalsvereniging de Baagratte wordt 26 januari gehouden in Café a gen Baag Kerkstraat 17 te Nijswiller. Tussen 19.30 en 20.30 uur is er gelegenheid tot feliciteren van de nieuwe hoogwaardigheidsbekleders. Aansluitend is er het prinsenbal.

De jaarlijkse carnavalszitting van de Baagratte werd in november gehouden. Er werd afscheid genomen van prins Ralph en Prinses Marjo. Na de pauze werden de nieuwe heersers van het Baagratterijk geproclameerd. Prins Roger 4e met Minister Tom regeren in 2019 over het Baagratterijk.

Prins Roger de 4e

Prins Roger de 4e (Franssen) is getrouwd met Agnes Frissen en ze hebben twee kinderen, Renske en Femke. Roger is agrariër en heeft een eigen bedrijf aan de Vossenstraat in Nijswiller. Zijn hobby’s zijn wandelen en carnaval vieren. Roger is al jarenlang de chauffeur van de prinsenwagen en dit jaar mag hij zelf op de hoogste plaats van de wagen plaatsnemen.

Minister Tom

Minister Tom (Mertens) is getrouwd met Cindy Moonen. Samen hebben ze een zoon van 1 jaar, Dex. Tom is projectleider bij Gorissenitb te Meerssen. Zijn hobby’s zijn voetbal kijken, wandelen en uit eten gaan. Carnaval zit in zijn bloed hij is inmiddels 19 jaar lid van de Baagratte, inmiddels ook bestuurslid.

Jeugdprinses Aniek

Aan het begin van de jeugdmiddag was de proclamatie van de nieuwe jeugdprinses. Prinses Aniek (Hagen) mag dit seizoen de scepter zwaaien over het jeugd Baagratterijk. Ze woont samen met vader Erwin , moeder Marianne en broertje Jarno aan de Höfkensweg. Ze zit op basisschool Witheim te Mechelen in groep 6. Haar hobby’s zijn dansen bij Dansgroep Sensation in Mechelen, Bij de S - Funkyz en bij de S - Dancekidz. Verder speelt ze klarinet bij harmonie Excelsior in Nijswiller en in haar vrije tijd spreekt ze graag af met vrienden en vriendinnen. Vader Erwin was prins in 1996 met peetoom Roger Hornesch als hofnar. Moeder Marianne was prinses in 2009 met Erwin als minister.