Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

‘Het einde van de kip mag je ook laten zien’

‘Het einde van de kip mag je ook laten zien’

De eerste kippen van Kipster gaan naar de slacht. Afbeelding: Kipster

Het was een treurig moment, schetst Ruud Zanders, directeur van het duurzame kippenbedrijf Kipster, de slacht van zijn 23.000 kippen. Eerst worden ze gevangen, dan verdoofd, vervolgens gedood en geslacht om verwerkt te worden tot vleesproducten.

Zo gaat dat in zijn werk, het hoort erbij, schrijft hij op Facebook, Twitter en zijn website. Heel open vertelt hij over de weg die ‘zijn dames’ hebben afgelegd. 85 weken geleden kwamen ze naar de nieuwe duurzame stal in Oirlo, om er ongeveer elke dag een ei te leggen. Nu is het tijd om afscheid van ze te nemen. ,,Het afgelopen jaar hebben we vaak laten zien hoe mooi en hoe goed de kippen het hebben. Als er dan een einde aan komt en de kippen naar de slachterij gaan, mag je dat ook laten zien. ...