Man ligt urenlang met granaat op straat in Venlo

Print
Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Arcen / Blerick / Tegelen / Velden / Belfeld - Tientallen bewoners van twee flats uit Venlo zijn rond middernacht geëvacueerd nadat een man bij het uitlaten van zijn hond een granaat vond.

De man stuitte op een granaat toen hij zijn hond uitliet bij twee flats op de hoek van de Veestraat en de Bisschop Schrijnenstraat.

Sissend geluid
De hond zou tegen een voorwerp hebben geplast, vertelt de vriendin van de man aan De Limburger. Vervolgens zou de man een sissend geluid hebben gehoord. Volgens de vriendin heeft de man het sissende voorwerp opgepakt en onmiddellijk de politie gebeld. Van de politie mocht de man het voorwerp niet meer neerleggen. Daarna is hij op de grond gaan liggen, zo is op beelden te zien.

Het explosief lag midden in een woonwijk. Hulpdiensten waren massaal aanwezig. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam ter plaatse. Na onderzoek bleek dat het ging om een brisantgranaat uit de Tweede Wereldoorlog. Toen duidelijk werd dat het ging om een granaat zonder explosief materiaal, konden de bewoners van de flats weer terug naar hun woning. 

De EOD bevrijdde de man uit zijn benarde positie. De man is vervolgens ter plekke nagekeken door het ambulancepersoneel. Vervolgens is hij teruggekeerd naar zijn woning. De man maakt het naar omstandigheden goed.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen