Worteletruuj voor Stichting Kinderfeesten Venlo

Print
Worteletruuj voor Stichting Kinderfeesten Venlo

Eén van de activiteiten van de Stichting Kinderfeesten Venlo is de intocht van Sinterklaas. Afbeelding: Stichting Kinderfeesten Venlo

Blerick -

Stichting Kinderfeesten Venlo ontvangt dit jaar de Worteletruuj. De uitreiking is op 26 februari tijdens het Groët Gala Worteletruuj

De Blerickse carnavalsonderscheiding wordt ieder jaar door een onafhankelijke jury toegekend aan mensen, verenigingen of instellingen die zich op lokaal en/of regionaal niveau verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeenschap. De Worteletruuj is een initiatief van het voormalig Fonds Sociale Activiteiten, de uitreiking is tegenwoordig een activiteit van vastelaovesgezelschap de Wortelepin.

Stichting Kinderfeesten Venlo houdt in Venlo en Blerick vijf culturele kindertradities in stand met als doel deze door te geven aan volgende generaties. “Naast de belangrijke historische betekenis zijn deze feesten vooral erg leuk voor alle kinderen”, aldus juryvoorzitter Bart Holleman.

De stichting is al vanaf 1950 verantwoordelijk voor de organisatie van de Palmhöltjesoptocht, Koningsoptocht en de feesten van Sintermerte, Sinterklaas en Allerkinderen in de stadskernen Venlo en Blerick. Holleman: “Al deze evenementen zijn gratis en zeer met Blerick verbonden. De stichting legt een basis onder belangrijke culturele waarden die nauw zijn verbonden met Blerick en de regio Venlo.”

De onderscheiding wordt uitgereikt tijdens het 45ste Groeët Gala Worteletruuj op dinsdag 26 januari in ‘t Raodhoes. De opbrengst van het gala gaat naar een goed doel dat in overleg met de laureaat wordt bepaald.