Aan tafel

Kippakketjes met zelfgemaakte pesto en mozarrella

Print

Een makkelijke maaltijd met slechts een paar gezonde ingrediënten. Deze kipfilets met zelfgemaakte pesto heb je in een mum van tijd op tafel.

Een gerecht met kip is altijd zo gemakkelijk, bijna iedereen lust het en ik vind het superlekker. Nog lekkerder is het wanneer je zelf de pesto maakt. Ik maak altijd wat extra pesto want hij is ook heerlijk voor bij een borrel. Voor de pasta heb ik linguine gebruikt, geen spaghetti dus. De linguine kun je in verschillende maten kopen en ik neem dan meestal de 10. Dat is net wat dunner dan de spaghettisliert. Dit keer ging ik trouwens niet voor de 10, maar voor de 12. Die is dus net een tandje dikker. Lekker een beetje body bij het stukje kip. Voor dit gerecht heb je niet veel nodig en dat vind ik dan ook echt fijn. Met zo min mogelijk ingrediënten wel de lekkerste maaltijd serveren, dat is gelukt, bij deze.

Gevuldekip met pesto pasta
Voor 4 personen
Bereiden: 50 minuten

INGREDIËNTEN:

Voor de pasta:
- 400 gr linguine maat 12
- 4 kipfilets
- 1 bol mozzarella
- 20 romatomaatjes
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- peper en zout
- olijfolie
- 1 el pijnboompitjes als garnering

Voor de pesto
- 40 gr pijnboompitjes
- 1 teentje knoflook
- 80 gr Parmezaanse kaas
- 15 gr verse basilicum
- 3 el extra vergine olijfolie
- peper en zout

Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de pesto door alle ingrediënten in een keukenmachine te doen. Zet 3 el apart voor de pasta. Neem een ovenschaal. Snijd een gleuf in de kipfilets en besmeer met pesto. Snijd de mozzarella in plakjes en beleg de kip ermee. Knoop de kip dicht met kooktouw en leg de kipfilets 30 minuten in de oven. Zet een grote pan water op het vuur en breng aan de kook. Bereid de pasta volgens de verpakking. Snijd de ui in blokjes en de knoflook fijn. Neem een hapjespan en warm wat olijfolie op. Fruit de knoflook en ui. Was en snijd de romatomaatjes door tweeën. Voeg ze toe aan de ui en knoflook. Voeg ook de drie lepels pesto toe en roer goed door. Voeg de gekookte pasta toe. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de pijnboompitjes als garnering. Neem een bord. Leg hier de kip en pasta op. Bestrooi met de pijnboompitjes.

>> Meer recepten? Kijk voor meer kookinspiratie ook op www.delimburger.nl/recepten

>> Ellis blogt op healthtastic.nl