47.000 kilo kleding voor Leger des Heils

Print
47.000 kilo kleding voor Leger des Heils

Er is volop aanbod in de voor iedereen toegankelijke kledingwinkel. Afbeelding: Leger des Heils

Brunssum / Heerlen / Hoensbroek / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Kerkrade / Eygelshoven -

Het Leger des Heils in Treebeek-Brunssum heeft vorig jaar bijna 47.000 kilo kleding ontvangen vanuit de bevolking.

Een groot deel van kleding is gesorteerd en wordt voor een lage prijs aangeboden in de tweedehandse kledingwinkel in het gebouw aan de Horizonstraat 77 in Brunssum. De overige kleding gaat naar dak- en thuislozen in Nederland of ontwikkelingslanden, Polen en landen in het Midden-Oosten en wordt daar in winkels aangeboden.

Kapitein Aalt Fikse, verantwoordelijk voor het Leger des Heils in Brunssum: “Met de opbrengst zijn we deze weken druk doende om de kledingwinkel en de koffiecorner een opknapbeurt te geven. Ook zullen de openingstijden worden verruimd, waarvoor trouwens nog vrijwilligers worden gezocht”. De kledingwinkel heropent op feestelijke wijze haar deuren op woensdag 6 februari om 10.00 uur. Daarna zal de winkel en de koffiecorner wekelijks op woensdag-, donderdag- en zaterdagochtend open zijn.

Fikse geeft aan dat het een misvatting is dat de kledingwinkel van het Leger des Heils er alleen is voor de minst draagkrachtigen. Iedereen blijkt welkom. Mensen die niet of nauwelijks in staat zijn een vergoeding te geven, krijgen een kledingpakket gratis aangeboden. Informatie en aanmelding: tel. 06-51741725.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen