Prins Jordy I regeert over het rijk van de Boemelère

Print
Prins Jordy I regeert over het rijk van de Boemelère

Prins Jordy I van de Boemelère oet Banholt. Afbeelding: Eigen foto

Banholt / Maastricht / Itteren -

Jordy Roemers is tijdens de carnavalszitting van 4 januari gekroond tot prins van carnavalsvereniging de Boemelère van Banholt. Hij regeert als Jordy I. De prinsenreceptie wordt gehouden op 23 februari.

Jordy I zal de geschiedenisboeken ingaan als de 65ste Boemelère-prins. Echter, voordat hij geproclameerd werd, stond er nog een keur aan artiesten op het programma. Met buutten van Gilbert Petit en Eric Reck, dansen van alle groepen van dansgroep Banholt, eigen optredens van de raad van elf en zangoptredens van Marleen Rutten en Erwin was het een mooie carnavalsavond. Er moest ook afscheid genomen worden van prins Ronald 1ste (Bendermacher) met zijn prinses Wendy, die Banholt en Terhorst een jaar lang op een voortreffelijke wijze waren voorgegaan.

Prinsenfamilie

Aan het einde van de zitting werd de nieuwe prins voor 2019 geproclameerd. Prins Jordy I (Reumers) zal dit jaar de carnaval in Banholt en Terhorst mogen voorgaan als hoogheid. De nieuwe vorst is 39 jaar oud, is getrouwd met Audrey Reumers-vd Weerdt en heeft twee kinderen, zoon Jennick en dochter Noa. In het dagelijks leven runt Prins Jordy zijn eigen bedrijf onder de naam Mosa dak- en gevelwerk. Samen vieren ze al jaren carnaval in Banholt en gaan ook elk jaar mee in de optocht. Dat carnaval vieren hem in het bloed zit blijkt uit het feit dat zijn vader Jef in 1988 prins van de Boemelère is geweest en zijn broer Dion in 1993 jeugdprins is geweest.

Receptie

Op 23 februari wordt prins Jordy, samen met zijn prinses en de nieuwe jeugdprins nog eens in het zonnetje gezet tijdens de receptie. Deze receptie begint om 19.00 uur in de harmoniezaal in Banholt en wordt daarna vervolgd met het ‘ow-wieverbal’ dat muzikaal ingekleed zal worden door dj Coen.