Griendtsveen: geef ons tijd om onze basisschool te redden

Print
Griendtsveen: geef ons tijd om onze basisschool te redden

Er is tijd nodig om Griendtsveense basisschool te redden. Afbeelding: Lé Giesen

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

Ze hebben tijdens de kerstvakantie niet stilgezeten, de inwoners van Griendtsveen die basisschool De Driehoek voor sluiting willen behoeden. Er zijn volop plannen gemaakt. Maandag worden ze aan scholenkoepel Dynamiek gepresenteerd.

„We gaan aan scholenkoepel Dynamiek vooral om tijd vragen om onze reddingsplannen uit te werken”, zegt Mandy Mennen van de Werkgroep Onze Toekomst die basisschool De Driehoek wil behouden voor het dorp. Eind vorig jaar werden de inwoners van Griendtsveen overvallen door het bericht dat de school in 2020 zou moeten sluiten vanwege een tekort aan leerlingen. Volgens prognoses die Dynamiek hanteert, zou de school dat jaar minder dan veertig leerlingen tellen.

Reddingsplannen

Niet alleen beschikt de werkgroep over cijfers die er een stuk rooskleuriger uitzien voor de school, tijdens de kerstvakantie hebben de inwoners van Griendtsveen, zoals afgesproken met Dynamiek, allerlei reddingsplannen uitgewerkt. Die plannen gaat de werkgroep komende maandag aan Dynamiek presenteren.

Starterswoningen

„We kunnen meerdere wegen bewandelen, maar voor alles is tijd nodig”, zegt Mennen. „Zo worden er oriënterende gesprekken gevoerd met de gemeente Horst aan de Maas over de eventuele bouw van nieuwe starterswoningen in het dorp. Er liggen nu plannen om bouwkavels in het hogere segment uit te geven in Griendtsveen. Als we middels overleg met de gemeente kunnen bereiken dat daarvoor in de plaats starterswoningen voor jonge gezinnen in het dorp worden gebouwd, is dat goed voor de toekomst van de school.”

Open Dag

Ook het idee om een open dag voor De Driehoek te organiseren zodat gezinnen in het buitengebied rondom Griendtsveen eerder voor deze school kiezen, moet nog uitgewerkt worden. Dat geldt ook voor een nadere analyse van de leerlingenprognoses.