Advocaat stopt na dit seizoen bij FC Utrecht

Print
Advocaat stopt na dit seizoen bij FC Utrecht

Afbeelding: ANP

Trainer Dick Advocaat vertrekt na dit seizoen bij FC Utrecht. De 71-jarige Hagenaar begon in september als opvolger van de weggestuurde Jean-Paul de Jong.

Advocaat hield de voorbije weken de optie open om na dit seizoen door te gaan in de Domstad, maar hij heeft de directie nu laten weten te stoppen.

Gesprek

,Ik heb met Frans van Seumeren en Jordy Zuidam een gesprek gehad. De club heeft mij gevraagd of ik nog door wil gaan als hoofdtrainer, maar ik heb aangegeven dat het voor FC Utrecht beter zou zijn als de club kiest voor een langetermijnstrategie’’, aldus de gelouterde trainer. ,,Verder weet ik nog niet precies wat ik in de toekomst ga doen. Daar wil ik in april of mei, nadat ik de klus bij FC Utrecht heb geklaard, over na gaan denken.’’

Onder leiding van Advocaat is FC Utrecht opgeklommen naar de vierde plaats in de eredivisie, achter de traditionele top drie. De Hagenaar debuteerde met een nederlaag in De Kuip tegen Feyenoord, maar daarna daarna verloor zijn elftal in de competitie alleen nog van Vitesse en op de laatste speeldag voor de winterstop van Ajax. In de beker werd Utrecht uitgeschakeld door Feyenoord.

Play-offs

,,Ik zal mijn uiterste best doen om met FC Utrecht de play-offs te halen, met als ultieme doel Europees voetbal’’, aldus Advocaat, die vorig seizoen met Sparta Rotterdam degradeerde uit de eredivisie. ,,Tot nu toe heb ik het bijzonder naar mijn zin bij FC Utrecht, ik vind het een fantastische club.’’

John van den Brom, bezig aan zijn laatste maanden bij AZ, lijkt een voorname kandidaat om Advocaat na dit seizoen op te volgen. Hij heeft al gesproken met de Utrechtse clubleiding. Toen dat enkele weken geleden uitlekte, riep Advocaat dat hij misschien nog wel een jaar wilde doorgaan. De oud-bondscoach van Oranje heeft nu toch besloten in de zomer te vertrekken.