Ajax akkoord over Lainez, speler moet zelf nog kiezen

Print
Ajax akkoord over Lainez, speler moet zelf nog kiezen

Diego Lainez. Afbeelding: Getty Images

Ajax heeft een akkoord bereikt met het Mexicaanse Club America over de transfersom van Diego Lainez. De 18-jarige buitenspeler kost zo’n vijftien miljoen euro en kan in Amsterdam een vijfjarig contract tekenen.

De speler moet zelf alleen (snel) nog een keuze maken over zijn toekomst. Want ook de Spaanse club Betis Sevilla wil ver gaan om de aanvaller te contracteren. De club zet daarbij ook speler Adres Guardado in. De oud-PSVér is een landgenoot van Lainez en zou hem kunnen overhalen om uiteindelijk voor een Spaans avontuur te kiezen.

Voor Ajax is de komst van Lainez cruciaal voor het restant van de transfermarkt. De Chinese club Guangzhou Evergrande heeft tientallen miljoenen euro’s over voor David Neres. Als Lainez zijn handtekening niet zet in Amsterdam, zou een verkoop van Neres een enorm risico betekenen. Dat is het eigenlijk sowieso. Het liefst gunt Ajax Lainez de tijd om langzaam te wennen bij Ajax, zoals dat ook bij Neres gebeurde.

De transfer van Max Wöber is aanstaande. De Oostenrijkse verdediger maakt zich op voor een overgang naar het Spaanse Sevilla. Ajax haalde deze winter de Argentijn Lisandro Magallan en zit daardoor wat ruimer in de verdedigers. Ook Daley Sinkgraven en Joël Veltman zijn na zware blessures op de weg terug.