Andy & Roy in halve finale LVK

Print
Andy & Roy in halve finale LVK

Andy & Roy vertegenwoordigen het Mergelland. Afbeelding: Eigen foto

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt / Vilt -

Na een jaar afwezig te zijn geweest in de finale, gaat het Valkenburgse duo Andy & Roy er dit jaar weer voor om bij de laatste 20 finalisten van het LVK te horen. Vrijdag 25 januari staan ze in de derde halve finale op weg naar de felbegeerde Bertha Paulissen Trofee.

Het duo Andy (Croonenberg) & Roy (Willems), beide woonachtig in gemeente Valkenburg aan de Geul, heeft zijn ontstaan te danken aan het LVK. In 2015 formeerde ze op advies van Quinn Warmerdam een gelegenheidsduo naast beider solocarrières en Roy’s deelname aan De Limburgse Toppersj. Dit beviel de mannen zo goed, dat ze na het carnavalsseizoen besloten om verder te gaan als duo. Dat dit een succes bleek, uitte zich in een finaleplaats bij het LVK in 2015 met het nummer Veer gaon Wiejer en in 2016 met de carnavalshit De Naas. Vorig jaar lukte het de mannen niet om in de finale te komen met het nummer Veer pakke oet. Dit jaar zijn ze terug met het nummer Plek de Wiezers vas, deze keer geschreven door Frans Hermans. Het nummer gaat over het feit dat de vastelaovend veel te snel gaat en dat er zoveel dingen te doen zijn, dat men het liefst de wijzers van de klok vast plakt om volop te genieten.

Andy & Roy vertegenwoordigen dit jaar als enige het Mergelland tijdens het konkoer, waarvan de organisatie dit jaar in handen is van het samenwerkingsverband tussen carnavalsverenigingen de Gaarekiekere uit Gulpen en de Rieste uit Margraten. Uit de gehele regio Maastricht-Heuvelland zijn 9 liederen doorgedrongen tot de halve finale, waarvan het merendeel afkomstig uit Maastricht, de finaleplaats van 2019.

Stem op 1 lied

Het nummer Plek de wiezers vas staat in de derde halve finale. Deze wordt uitgezonden op vrijdag 25 januari tussen 18.00 en 20.00 uur op L1 Radio en TV welke worden opgenomen in de Muziekgieterij te Maastricht. De halve finale worden herhaald op zaterdag 26 januari tussen 13.00 en 15.00 uur. Stemmen kan aansluitend gedurende 30 minuten aan deze halve finale (óf aansluitend aan de herhaling). In tegenstelling tot voorgaande jaren kan in 2019 maar op 1 lied gestemd worden tijdens de halve finale. Dit kan door een SMS bericht te sturen naar 4422. Andy & Roy zijn nummer 52.