Schrijver Ton van Reen is gekopieer zat en stopt met Facebook

Print
Schrijver Ton van Reen is gekopieer zat en stopt met Facebook

Afbeelding: Laurens Eggen

Ton van Reen is er helemaal klaar mee dat anderen aan de haal gaan met zijn teksten en stopt daarom voorlopig met het publiceren op Facebook.

Dat laat de Limburgse schrijver weten in een uitgebreide post op het sociale medium.

Column

Van Reen schrijft dat hij regelmatig merkt dat andere columnisten zijn teksten gebruiken, zonder zijn toestemming. Zo hoorde hij een keer een column van zijn hand op de radio en las hij zijn teksten terug in kranten. „Onlangs las een bekend schrijver een column van mij voor bij een literaire manifestatie, toevallig was er een Facebookvriend die mijn column kende van Facebook, de schrijver haalde zijn applaus binnen, maar weigerde te vermelden dat de column niet van hem maar van mij was.”

De auteur stelt de afgelopen vijftig jaar vaak te zijn bestolen. Hij verwijst ook opnieuw naar de korte film Voor Galg en Rad, waarvan het verhaal van hem gestolen zou zijn.

Lees ook:Weer kritiek schrijver op Bokkenrijdersfilm

„Ik heb er geen zin meer in mijn werk te grabbel te gooien voor mensen die ermee aan de haal gaan”, schrijft Van Reen. Hij zegt het wel jammer te vinden voor zijn fans op Facebook, die de columns nu niet meer kunnen lezen.

„Ik ga nu de vogeltjes voeren. Op een heel andere manier voel ik me nu, na het plaatsen van de laatste punt, vogelvrij”, besluit Van Reen zijn relaas.