Jaguar Land Rover schrapt 4500 banen

Print
Jaguar Land Rover schrapt 4500 banen

Afbeelding: EPA

De Britse automaker Jaguar Land Rover (JLR) schrapt wereldwijd 4500 banen. Het merendeel van die banen verdwijnt in thuismarkt Groot-Brittannië. Het bedrijf benadrukt dat banen bij de productie van auto’s buiten schot blijven. Vorig jaar vertrokken er al 1500 werknemers bij JLR.

Ook gaat het bedrijf in andere kosten snijden met een totaal van 500 miljoen pond, omgerekend ruim 550 miljoen euro. Die kostenbesparingen komen bovenop die van vorig jaar van eveneens 500 miljoen pond.

Het bedrijf wil met de ingrepen tegenwind het hoofd bieden. Onder meer mindere verkopen in China, strengere Europese uitstootregels en minder vraag naar diesels zitten Jaguar Land Rover dwars.

Cijfers

Dat het niet heel goed gaat met het bedrijf bleek al uit de dieprode halfjaarresultaten. Op verschillende locaties werd de productie eerder tijdelijk stilgelegd of verminderd.

Voor de overstap naar elektrische auto’s investeert JLR, dat eigendom is van het Indiase Tata Motors, in fabrieken in Wolverhampton en Birmingham. Daar worden straks aandrijfsystemen en batterijen gemaakt.