Eerste Kuifje-album geveild voor 35.000 euro

Eerste Kuifje-album geveild voor 35.000 euro

Afbeelding: ANP

Een eerste uitgave van het stripboek Kuifje in het land van de Sovjets (Tintin au pays des Soviets) is voor een flink bedrag van eigenaar gewisseld. Op een online veiling betaalde de hoogste bieder er bijna 35.000 euro voor, meldt Catawiki.

Het album was het eerste uit de reeks Kuifje-strips en verscheen in 1930. Van het eerste verhaal werden in eerste instantie slechts 10.000 exemplaren gedrukt. Pas veertig jaar later volgde er een herdruk. De vroege versie van het album is daarom erg gewild bij verzamelaars, zegt stripboeken-expert Patrick Vranken bij Catawiki.

Goede staat

Het geveilde exemplaar was in „zeldzaam goede staat” en bovendien eentje uit de oplage van de eerste duizend.

Kuifje bestaat donderdag precies 90 jaar. Het eerste avontuur van de reporter en zijn hondje Bobbie, getekend door de Belg Hergé, verscheen in 1929 voor het eerst als krantenstrip.

Lees ook:Kuifje 90 jaar: nog altijd geen genoeg van tirades Kapitein Haddock

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen