Venlo gaat mogelijkheden om op te treden tegen fastfoodkarren onderzoeken

Print
Venlo gaat mogelijkheden om op te treden tegen fastfoodkarren onderzoeken

Een fastfoodwagen bij College Den Hulster in Venlo. Afbeelding: Mara van den Oetelaar

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Wethouder Frans Schatorjé (Zorg en Onderwijs, EENLokaal) gaat onderzoeken of er (juridische) mogelijkheden zijn om fastfoodwagens te weren bij scholen in Venlo.

Hij zegde dat de Venlose gemeenteraad woensdagavond toe. De fracties van CDA en SP riepen de wethouder op om tegen de in hun ogen ongezonde snackwagens op te treden.

„Er is in 2016 nog gekeken naar juridische mogelijkheden om snackwagens beperkingen op te leggen”, zei Schatorjé. „Het was ook toen een onderwerp omdat we graag gezonde jongeren willen. Maar dit is erg ingewikkeld. Meerdere gemeenten zoeken nu naar mogelijkheden, ook ik wil die gaan onderzoeken.”

Volgens de wethouder hebben de Venlose middelbare scholen hem recent gevraagd hebben of ze samen met de gemeente wat kunnen doen tegen de wagens. Schatorjé gaat met de scholen in gesprek. Hetzelfde wil hij doen met de uitbaters van fastfoodkarren. Voor de zomervakantie wil de wethouder melden wat de mogelijkheden zijn.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee