Jan Theunissen van Oolderhof overleden

Print
Jan Theunissen van Oolderhof overleden

Jan Theunissen op de steiger bij zijn beachclub aan de Oolderplas. foto Jeroen Kuit

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Herten / Ool / Asselt / Boukoul / Einde -

Op 61-jarige leeftijd is donderdagochtend eigenaar Jan Theunissen van hotel en restaurant Oolderhof in het Roermondse Ool overleden. Hij was al langere tijd ziek.

Samen met echtgenote Rosalie nam Jan in 1990 de Oolderhof, destijds een eenvoudig restaurant bij een boerderij, over van zijn ouders. In de loop der jaren breidde hij de zaak uit met een hotel, brasserie en congrescentrum. Zijn volgende plan - een harbourclub met aanlegsteiger en strandlofts op de oever van de Oolderplas - heeft hij slechts ten dele kunnen realiseren. In 2016 ging een tijdelijke beachclub open die elke winter weer afgebroken moet worden.

Theunissen zette zich op alle mogelijke manieren in om de Roermondse Maasplassen in recreatief opzicht beter te benutten. Hij was voorzitter van de afdeling Roermond van Horeca Nederland en zat in diverse overleggen over waterstandsverlagende maatregelen in de Maasplassen die nieuwe ontwikkelingen op de oevers mogelijk moesten maken. In 2015 zag het er eindelijk naar uit dat de Oolderplas aan de noordkant zou worden afgegraven, maar die oplossing ketste toch weer af. Daarop besloot Theunissen in plaats van een permanente beachclub alvast een tijdelijke te realiseren. ‘Dan steit d’r vas get’, luidde destijds zijn commentaar.

Vrijdag 18 januari vindt een afscheidsbijeenkomst voor Jan Theunissen plaats in TheaterHotel De Oranjerie om 13 uur. De Oolderhof is die dag gesloten. Het bedrijf wordt voortgezet.