Een record en het schaamrood op de kaken voor BAL

Print
Een record en het schaamrood op de kaken voor BAL

Foto ter illustratie. Afbeelding: Willem Vernes

Weert -

Basketball Academie Limburg werd donderdagavond in de Maaspoort in Den Bosch weer eens in de rol van figurant geduwd.

De huidige nummer drie van de ranglijst, New Heroes Den Bosch, had geen kind aan de onthutsend zwak spelende Weerter ploeg en won eenvoudig met 80-39. Of het een laagterecord op het hoogste niveau is voor de Weertenaren is voer voor statistici. Voor de Bosschenaren waren de 39 punten tegen in een competitieduel in ieder geval een record (voorheen 43).

Wat BAL-coach Radenko Varagic ook uit de hoge hoed toverde, zijn ploeg was niet vooruit te branden en liet in de eerste helft meer balverlies (19) noteren dan punten (14). New Heroes spaarde de Weertenaren enigszins maar de rapportcijfers waren al bij rust pijnlijk voor iedereen die de Academie een warm hart toedraagt.

Bij 41-14 zocht Varagic met zijn uitgebluste team de catacomben op voor enkele minuten van bezinning. Deze week werd bekend dat de Serviër in Weerter dienst vanaf komende zomer ook aan de slag gaat als bondscoach van de Orange Lions U16. Maar dat had geen invloed op de coaching want Varagic leek de enige te zijn die ook in de tweede helft een voldoende haalde. Zijn ‘mannen’ scoorden weliswaar meer punten dan in de eerste helft, maar het duel – ooit een spannende klassieker – haalde nooit een eredivisiewaardig niveau.