Knallende start van 100-jarig jubileum Harmonie De Drie Horens

Print
Knallende start van 100-jarig jubileum Harmonie De Drie Horens

Vuurwerk luidt het jubileumjaar van de harmonie in. Afbeelding: Harmonie De Drie Horens

Horn -

Harmonie De Drie Horens werd in 1918 opgericht als muziekgezelschap door de toenmalige burgemeester André Derkx en wethouder Robert Magnée. De officiële oprichting vond echter plaats op 16 januari 1919 met de koninklijke goedkeuring van de eerste statuten.

Medeoprichter en beschermheer Robert Magnée was kasteelheer van Horn en had een passie voor jagen. Tot zijn jachtgasten behoorde ook ZKH Prins Hendrik der Nederlanden. Op 17 mei 1919 bracht het jonge muziekgezelschap een aubade aan de echtgenoot van de toenmalige Koningin Wilhelmina, die op dat moment op kasteel Horn verbleef. De Prins was zeer vereerd en besloot het gezelschap een vaandel te schenken dat sindsdien trots voorop gaat bij elke gelegenheid.

De verbondenheid tussen de harmonie en het kasteel is altijd gebleven. Zo hangt het oude vaandel (dat inmiddels is vervangen door een replica) in de ridderzaal en is de huidige bewoner van het kasteel Mevr. Magnée-de Kuijper sinds 1990 beschermvrouw van de jubilerende vereniging. En net als 100 jaar geleden brengt de harmonie elk jaar op Koningsdag een aubade aan haar als dank voor de steun en vriendschap.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat op deze plek precies 100 jaar na de oprichting op woensdag 16 januari het jubileumjaar officieel wordt geopend. Na een besloten bijeenkomst voor leden en genodigden in de ridderzaal gaat het eeuwfeest knallend van start met een vuurwerkshow aan de kasteelvijver om 21.30 uur. Het spektakel is voor iedereen vanuit het kasteelpark te volgen.

De jubilerende vereniging bestaat uit een zelfstandig jeugdorkest onder leiding van dirigent Ad Lamerigts met momenteel 37 leerlingen die muziekles volgen, en een harmonie orkest van 63 leden onder leiding van dirigent Frans Hendrikx. Naast muzikanten maakt ook een grote schare vrijwilligers en supporters deel uit van deze vereniging. Het bestuur van de vereniging wordt voorgezeten door Theo Linssen.

Jubileumjaar

Het programma van het jubileumjaar omvat onder andere een reünie voor oud-leden, een scholenconcert samen met BS De Mussenberg en SG St. Ursula, een dorpsfestival, en een galaconcert in Theater De Oranjerie. Op vrijdag 15 maart vindt de presentatie plaats van het jubileumboek over de 100-jarige geschiedenis van Harmonie De Drie Horens. Meer info vind je hier.