Rechter doet klemmend beroep op Van Rey en OM

Print
Rechter doet klemmend beroep op Van Rey en OM

Jos van Rey Afbeelding: ANP

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

De rechtbank Rotterdam heeft in de ontnemingszaak tegen Jos van Rey een klemmend beroep gedaan op de Roermondse politicus én het OM er samen uit te komen.

Het Openbaar Ministerie eist dat de wegens corruptie veroordeelde Van Rey 300.000 euro terugbetaalt van het door hem wederrechtelijk genoten voordeel. Het raadslid en voormalig wethouder weigert dat omdat hij vindt dat hij zich nergens schuldig aan heeft gemaakt.

Lees ook:‘Zaak Van Rey gebaseerd op foute berekeningen en onjuiste aannames’

Rechtbankvoorzitter Jacco Janssen stelde dat het niet voor de hand ligt dat van Rey straks drie ton in de staatskas moet storten, maar hij zal er in de uitspraak ook niet zonder kleerscheuren vanaf komen. In plaats van lang verder ,,kruidenieren” adviseerde hij van Rey en het OM in gesprek te gaan om er gezamenlijk uit te komen.

Lees ook: Streep door televisieserie over Jos van Rey

Van Reys advocaat Gitte Stevens wil eerst weten of er überhaupt met het OM te praten valt. Maar Van Rey maakte tijdens de regiezitting al duidelijk principieel tegen het voorstel van de rechtbank te zijn. ,,Ik zal in ieder geval niet bij zo’n gesprek aanwezig zijn.”