Verdachten moord Geleen blijven in de cel

Print
Verdachten moord Geleen blijven in de cel

Bloemen op de plek waar de 34-jarige Radwan Kalicharan werd doodgeschoten. Afbeelding: Annemiek Mommers

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

De twee verdachten van de moord op 22 april 2018 op Radjan Kalicharan in Geleen blijven in de cel. Dat heeft de rechtbank Limburg vrijdag bepaald.

De rechters in Roermond wezen het verzoek van de advocaten om Doy S. (36) uit Geleen en Robert van E. (29) uit Sittard in vrijheid te stellen af.

‘Schiet dan’

De twee worden verdacht van de moord op de 34-jarige man uit Geleen en van poging tot moord op diens vriendin. Doy S. zou Kalicharan hebben doodgeschoten en diens vriendin moet een kogel in haar been hebben geraakt. Robert E. zou hem met de woorden, ‘schiet dan jongen’ hebben aangespoord om het wapen te gebruiken. Hij zou zelf met een honkbalknuppel hebben geslagen. „Om dreigende messteken af te weren”, zei Robert E. eerder voor de rechtbank.

Noodweer

Volgens de advocaten Peer Szymkowiak en Patrick Tay hebben de verdachten uit noodweer gehandeld toen Kalicharan en vooral zijn vriendin hen met messen bedreigden en glasscherven in hun richting gooiden. Zij hebben bij de politie aangifte tegen de vrouw gedaan. Het Openbaar Ministerie heeft die aanklachten geseponeerd. De advocaten kunnen het besluit van justitie om de vrouw niet te vervolgen, aanvechten bij het gerechtshof in Den Bosch.

Burenruzie

Radjan Kalicharan werd op zondagmorgen 22 april rond zes uur voor zijn appartement aan de Rijksweg Zuid doodgeschoten. Waarschijnlijk is ’s nachts een burenruzie over geluidshinder geëscaleerd. Doy S. trommelde na een eerste confrontatie met zijn benedenburen Robert E. en enkele andere vrienden op. Behalve Doy S. pakte de politie in de dagen na de fatale schietpartij vijf medeverdachten op. Robert E. was een van hen.