Venlose granaatligger gaat de wereld over

Print
Venlose granaatligger gaat de wereld over

Afbeelding: Laurens Eggen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Xavier Lucassen, de man uit Venlo die deze week urenlang met een granaat op straat lag, is wereldnieuws. Het opmerkelijke verhaal wordt door meerdere internationale persbureaus opgepikt.

Onder meer de BBC, het Russische persbureau Sputnik en meerdere Franse, Duitse en Belgische sites maken melding van het nieuws.

Venlose granaatligger gaat de wereld over
Foto: RTL/BBC/WDR/INDEPENDENT

De 45-jarige ex-militair Lucassen hoorde de granaat afgelopen woensdagavond sissen toen hij zijn hond uitliet naast zijn woning. „Toen heb ik mijn onderarm erop gelegd en met mijn andere arm 112 gebeld. Van de meldkamer mocht ik vervolgens niet bewegen en moest ik blijven liggen”, vertelde hij tegen De Limburger over zijn hachelijke avontuur.

Lees ook: Bange uren met granaat in handen: ‘Je wordt gek als je daar op de grond ligt’

Pas uren later, nadat na onderzoek gebleken was dat de brisantgranaat uit de Tweede Wereldoorlog geen explosieve lading bevatte, kon Lucassen weer opstaan.

Lees ook:Granaat Venlo stamt uit Tweede Wereldoorlog

Volgens woningcorporatie Woonwenz kan het zijn dat de granaat door recente uitgevoerde groenwerkzaamheden wat meer aan de oppervlakte is komen te liggen. Woonwenz stelt dat het onmogelijk is dat het explosief in recent gestort zand zat.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje