Man (69) mishandeld door agressieve hondenbaas: ‘Hij bleef maar bloed spugen’

Print
Man (69) mishandeld door agressieve hondenbaas: ‘Hij bleef maar bloed spugen’

Het slachtoffer heeft zeven hechtingen, drie tanden los en een gebroken kaak. Afbeelding: Facebook

Cadier en Keer -

Een 69-jarige man is donderdagochtend slachtoffer geworden van een zware mishandeling in Cadier en Keer.

Het incident gebeurde rond 09.15 uur in de buurt van de Zwarteweg.

Angst

Aanleiding van de mishandeling was een loslopende hond. Het latere slachtoffer en de hondenbaas liepen op elkaar af. Omdat de 69-jarige man vanwege een eerder incident bang is voor loslopende honden, vroeg hij de andere man of hij zijn hond wilde aanlijnen.

Dat schoot het hondenbaasje blijkbaar in het verkeerde keelgat. ,,Op zijn vraag kreeg hij een geïrriteerd antwoord: ‘Mijn hond doet niks’”, zegt de echtgenote van de mishandelde man tegen De Limburger.

Vanuit het niets kreeg de man een vuistslag in zijn gezicht. Hij hield daar een gebroken kaak, zeven hechtingen en drie losse tanden van over. ,,Hij was helemaal in shock.”

Telefoon

De man wilde de politie bellen, maar zijn telefoon werd uit zijn handen gegrist door de hondeneigenaar. Later kreeg hij hem weer terug. ,,Hij bleef maar bloed spugen. Donderdag had hij het zwaar. Maar ja, het is niet niks een gebroken kaak, he. Nu gaat het ietsjes beter met hem.”

De dader is na de mishandeling doorgelopen. De politie is naar hem op zoek. Het gaat om een man met een fors postuur en stoppelbaard. Hij was in het donker gekleed, sprak Limburgs dialect en is zo’n 1.80 meter lang. De hond was vermoedelijk een Amerikaanse Stafford.

De politie roept getuigen op om zich te melden.