Concert met veeleisende muziek voor blaasmuzikanten door Blazersensemble Helicon in Vaals

Print
Concert met veeleisende muziek voor blaasmuzikanten door Blazersensemble Helicon in Vaals
Vijlen / Lemiers / Vaals / Camerig / Holset / Mamelis -

Blazersensemble Helicon geeft op zaterdag 19 januari een concert in de De Kopermolen in Vaals. Ze spelen veeleisende muziek voor blaasmuzikanten.

Voor dit concert is gekozen voor een zeer gevarieerd programma; speelse muziek van Jean Francaix, betoverende Slavische melodieën van Enescu en Dvorak, dromerige klanken van Elgar en Ravel en niet te vergeten de première van onze eigen composer in residence, André Stolwijk.

Blazersensemble Helicon werd opgericht in 1981 op het Conservatorium van Maastricht. Het ensemble werd gesticht als een dubbel blaaskwintet en het repertoire strekt zich uit van de klassieke en vroeg romantische ‘Harmoniemuziek’ tot en met de 21e eeuw. De leden van het ensemble zijn afkomstig uit Limburg en werkzaam als orkestmusicus of muziekdocent, of zijn nog bezig met hun studie bachelor of master aan de diverse conservatoria.

Het concert begint om 20.00 uur in De Kopermolen (Lutherse Kerk), aan het von Clermontplein 11 in Vaals. De entree is 12,50 euro. Vrienden van de Kopermolen betalen 10 euro, studenten 6,50 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.tickli.nl.