Bas van Neer is Limburgs buuttekampioen

© Peter Schols

© Peter Schols

thumbnail:
thumbnail:

Bas van Neer uit Susteren is uitgeroepen tot Limburgs beste buuttereedner. Hij won vrijdagavond in de Oranjerie in Roermond de finale van de Limburgse Buuttekampioenschappen 2019.

Redactie

In een uitverkocht huis kreeg Van Neer (43) de meeste lachers op zijn hand en - nog belangrijker - de meeste stemmen. Op de tweede plaats eindigde Henrie van Geneijgen uit Swartbroek en de derde plek was weggelegd voor Helga Cornelissen uit Oostrum, de enige vrouw in de finale.

Bas van Neer was drie keer eerder finalist en wint nu voor de eerste keer, met zijn buut Werk höbbe is niks.

De finale van de Buuttekampioenschappen 2019 startte met een minuut stilte voor de onlangs overleden buutteredener Pierre Cnoops, de eerste winnaar van de Limburgse Buuttekampioenschappen in 1963 met zijn buut De Jaeger. Na een klaterend applaus voor Cnoops werd ook te zijner eer het Limburgs Volkslied gespeeld.

SamenvattingenVanaf zondag 11:11 uur zijn samenvattingen van de buutte te zien op de limburger.nl en de app van De Limburger.

Kijk hier terug naar de bekendmaking van de winnaar van de Limburgse Buuttekampioenschappen 2019.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal