Nieuw muziekevenement op carnavalszaterdag in Roermond

Print
Nieuw muziekevenement op carnavalszaterdag in Roermond

Het Remunjs Vastelaoves Meziek Sjpektakel biedt carnavalisten een alternatief voor de Sjtasiefestasie. Afbeelding: Archief De Limburger / Jeroen Kuit

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Roermond krijgt er op carnavalszaterdag een muziekevenement bij. Op het Kloosterwandplein verrijst een podium voor lokale carnavalsartiesten en aanstormend talent. Onder anderen Roy Selder, Miesjke en Leste Aom staan op de planken.

Het Remunjs Vastelaoves Meziek Sjpektakel wordt gehouden op steenworp afstand van het Stationsplein, waar zich diezelfde dag de Sjtasiefestasie voltrekt. „Beide activiteiten bijten elkaar echter niet”, vertelt Wouter Segers namens de initiatiefnemers. „Daarover zijn met zowel de gemeente Roermond als het bestuur van de Sjtasiefestasie goede afspraken gemaakt. Op het Stationsplein staan met name de provinciale toppers op de bühne. Wij richten ons specifiek op de lokale artiesten. Die hebben doorgaans toch een ietwat ander publiek. We verwachten met name gezinnen met kinderen en veertigplussers te trekken.”

„Op het Stationsplein is plek voor zo’n 20.000 bezoekers”, vertelt voorzitter Jules Geraedts van de stichting Sjtasiefestasie. „De Sjtasiefestasie trekt echter jaarlijks steeds meer belangstellenden, waardoor we vaak al vroeg in de middag mensen noodgedwongen de toegang moeten weigeren. Met de komst van het nieuwe evenement wordt de mensen nu een prima alternatief geboden en kunnen de bezoekers worden verspreid over de twee pleinen.”

De initiatiefnemers van het Remunjs Vastelaoves Meziek Sjpektakel verwachten op de eerste editie op carnavalszaterdag tussen de 1500 en 3500 bezoekers. „Een grove schatting, die samen met de gemeente is gemaakt”, aldus Segers. „Alle faciliteiten en ook de beveiliging zijn hierop ingericht.”

Evenementencoördinator Mark van Blerk van de gemeente spreekt van een „prima initiatief en een welkome aanvulling op het bestaande evenementenaanbod tijdens de carnavalsdagen in Roermond.”

Het Remunjs Vastelaoves Meziek Sjpektakel begint 2 maart om 11.30 en duurt tot 18.00 uur. Dinsdagavond is er voor omwonenden van 18.30 tot 19.30 uur een infobijeenkomst in De Oranjerie waarop de organisatie haar plannen nader toelicht.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee