Essentaksterfte Bemelen maakt noodkap noodzakelijk

Print
Essentaksterfte Bemelen maakt noodkap noodzakelijk

Niet alleen kastanjebomen (foto), maar ook essen kunnen getroffen worden door een ziekte, waarna ze gekapt moeten worden. Afbeelding: Photographer: Laurens Eggen

Bemelen -

Een groot aantal bomen langs de weg van Bemelen naar het Plateau van Margraten blijkt aangetast door de zogenaamde Essentaksterfte, een schimmelziekte, die bij essen takken laat afsterven en waarbij de boom uiteindelijk helemaal sterft.

Reden voor het Limburgs Landschap om in overleg met de gemeente Eijsden Margraten een noodkap uit te gaan voeren. De gevaarlijke bomen zullen verwijderd worden waarbij de ondergroei zoveel mogelijk gespaard blijft. Het gaat om tientallen bomen, dus de ingreep zal landschappelijk opvallend zijn.

Omleiding

Omdat het een smalle bochtige weg is, wordt het verkeer tijdens de werkzaamheden omgeleid. Afhankelijk van het weer zullen de werkzaamheden vanaf 14 januari ongeveer 10 dagen duren.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen